6 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza 6 aylık bebek beslenmesi, 6 aylık bebek beslenmesi listesi, bebek beslenmesi hakkında bilgi vereceğiz. Tüm detaylar yazımızda…

18.11.2017
2.739
6 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Bildiğiniz üzere bebeklerin beslenmesi oldukça önem arz etmektedir. Bu yazımızda siz değerli okuyucularımızı oldukça merak etmiş olduğu 6 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır? sorusuna cevap vereceğiz. Daha fazla uzatmadan yazımıza geçelim.

6 Aylık  Bebek Beslenmesi

Bebekler doğumlarından itibaren ilk 30 dakika içerisinde annelerini görmeleri onlar için hayata daha önde başlamaları demektir. Çünkü anne çocuk ilişkisi ilk yarım saat içinde bebeğin dış uyaranlara karşı aktif olması dolayısıyla gerçekleştirilmelidir. Yarım saat içinde bebeğin emzirilmesi hem annenin sütünün gelmesi için hem de bebeğin anneye bağlanması açısından önem taşımaktadır.

İlk 6 Ay Anne Sütü

Her yerde söylenmesinin bir öneminin muhakkak olduğu anne sütü hem bebeklere hem de annelere oldukça fayda sağlamaktadır. 6 ay boyunca bebeğe anne sütünden başka bir yiyecek ve içecek verilmemesi gerekmektedir. Çünkü anne sütünün içinde bebeğin alması gereken protein, yağ ve su yeterli miktarda bulunmaktadır.

Anne ve Bebek İçin Faydaları

Bebeğinin emziren anne; hem kendinin korumuş olur hem de bebeğine yararlı olur. Anne psikolojik açıdan bebeğini beslediğini ve ona yararlı olduğunu bildiği için mutlu ve depresyondan uzak olur. Bir diğer faydası kendini en önemli hastalıklardan korur. Bunlardan birisi meme kanseri başta olmak üzere diğer kanser risklerinin de önüne geçer. Anne lohusalık dönemini kolayca toparlar ve involüsyon(geriye dönme) sürecini emzirmeyen annelere göre daha hızlı tamamlar. Bebek için faydaları; anne sütü bebeği enfeksiyonlardan korur. Doyurucu bir besindir ve bebeğin diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Anemi(kansızlık) olmasını önler. Anne sütüyle beslenen bebek daha hızlı büyür, çok uyur ve gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlar.

Bebek istediği her zaman emzirilmelidir. Yaklaşık 2-3 saatte bir bebeğin emzirilmesi önerilir. Eğer ki anne sütü gelmiyorsa hazır mamaların tek başına verilmesi yeterli olacaktır. Zorunlu kalmadıkça tavsiye edilmemektedir. Sadece 6 aylık bir süreçte değil bebeğin 2 yaşına kadar emzirilmesi gerekmektedir. 6 aylık süreçten sonra takviyeler yapılmalıdır.

6 Aylık Bebek Ne Yememeli?

“Hangi gıdaları henüz bebeğime vermemeliyim?” sorusunu şuan merak ediyorsunuzdur. Bazı gıdaları ek gıdaya hemen geçişte vermemek, 7. 8. ya da 9. ayda vermek gerekmektedir. Bazı gıdalar ise 1 yaşından önce verilmesi tavsiye edilmez. Bazı gıdaların ise 2 yaşından önce verilmesi önerilir.

  • inek sütü, keçi sütü, bal, çilek, domates, kivi, yumurta akı gibi alerji potansiyeli yüksek gıdalar, şarküteri ürünleri, konserve ürünler, katkılı ürünler, salça, tuz, şeker  gibi yiyeceklerin 1 yaşından önce verilmesi sakıncalıdır ve önerilmez.
  • Gaz yapma ihtimali bulunan karnabahar, pırasa gibi sebzeler, bamya, taze fasulye, taze börülce, ıspanak gibi lifli sebzeler 1 yaşından önce tavsiye edilmemektedir.
  • Bakla, nikotin içeren patlıcan  kilo almanın önüne geçebilmesi sebebiyle genellikle bu yiyecekler 2 yaşından önce önerilmez. Umarız 6 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalıdır? başlıklı yazımız sizler için faydalı olmuştur. Sorularınızı yorum yaparak sorabilirsiniz.

Ayrıca 4 Haftalık Gebelik Gelişimi: Hamileliğin 4. Haftası başlıklı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Sık sorulan sorular

YAZAR BİLGİSİ
Demet Bakırcı
Aralık 2015 tarihinde Jenya Denizeri Eğitmenliğinde 3D Kalıcı kaş uzmanlığı eğitimini aldım.Permanent Makeup Artist olarak çalışmalarıma devam etmekteyim. Kendimi geliştirmek adına , Şubat 2016 tarihinde Jenya Denizeri Eğitmenliğinde Kadife Kaş tekniği eğitimini alarak , 3d kaş tekniğine ek olarak kadife kaş tekniği ile daha doğal görünümlü kaşlar için hizmet veriyorum. https://www.demetbakirci.com
FACEBOOK YORUMLAR
YORUMLAR

  1. Zahide Kucuk dedi ki:

    Anne sutu ile beslenmesi cok onemli bizde oyle yapiyoruz hele birde hazir mama kullananlae var hic tavsiye etmiorum