Biberiye Yağı Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

12.11.2017
3.998
Biberiye Yağı Faydaları Ve Zararları Nelerdir?

Biberiye Yağının Faydaları

Biberiye yağı, çalı ailesi içerisinde yer alan biberiye bitkisinden buhar damıtma yoluyla elde edilmektedir. Biberiye bitkisine oldukça benzerlik gösteren bu yağın kokusu daha keskin  ve odunsu. Bu muhteşem yağın ne kadar geniş bir kullanım alanı olduğunu ve biberiye yağının faydaları hakkında bilgi edinince şok olacaksınız.

Çünkü oldukça faydalı olan bu yağdan sık sık söz edilmez. İyi bir kalitede ki biberiye yağı ağrı kesici, antibakteriyel, kansere karşı koruyucu, gribe karşı koruyucu, kan dolaşımını hızlandırıcı ve balgam söktürücü gibi bir çok özelliğe sahiptir. Bunların yanı sıra biberiye yağının bağışıklık sistemi başta olmak üzere solunum yollarını ve sinir sistemlerine olumlu etki yaptığı söylenmekte. Ayrıca oldukça sık görülen saçkıran içinde etkili yağ olduğu bilinmekte. Ülkemizde biberiye yağı daha çok karın ağrısını giderme ve selülitleri giderme konusunda ön plana çıkmakta. Şimdi çok uzatmadan biberiye yağının faydaları nelermiş görelim.

Biberiye Yağı Neye İyi Gelir?

Şimdi biberiye yağının faydalarını daha iyi bir biçimde anlayacağım listemize geçelim. İşte, biberiye yağının faydaları;

  • Akne problemi:  Bu muhteşem yağ elma sirkesi ile karıştırılarak cilde uygulanır. Fakat cilde uygulamadan önce cildinizin ufak bir kısmına uygulayarak alerji yapıp yapmadığını denemenizde fayda vardır.
  • Antioksidan: Antioksidan bir etkiye sahip olan biberiye yağını koklayabilirsiniz ve günlük olarak ayaklarınıza yağ ile masaj yapabilirsiniz.
  • Artrit: Sorunlu olan kısıma bu yağ ile günlük olarak masaj yapılır.
  • Bağımlılık: Almış olduğunuz biberiye şişesinden bir günde bir kaç kez kokusu koklanır.
  • Baş Ağrısı: Yağ avuç içerisine dökülerek koklanır.
  • Bronşit: Yağı sıcak suya damlatarak soluyabilirsiniz ve 1 damla ile gögüsünüze veya boğazınıza masaj yapabilirsiniz.
  • Cilt Bakımı: Biberiye yağının cildi yaşlanmanın etkilerinden, yani kırışıklık vb sorunlardan koruma özelliği vardır. Taşıyıcı yağ ile birlikte bir cilde uygulanır. Eski çağdan beri cildi güzelleştirmek için kullanılan bitkilerden bir tanesi olarak bilinmektedir.
  • Depresyon: Ellere birer damla damlatılır ve iyice koklanır. Bu uygulama gün içerisinde kaç kez tekrarlanır. Ayrıca stresten korunmak içinde bu yöntemi uygulayabilirsiniz.
  • Kabızlık: 1-2 damla biberiye yağı alt karın bölgesine saat yönünde uygulanır. Bu işlem her saat başı tekrarlanır.
  • Öksürük: 1-2 damla kullanılarak boğaza ve göğüse masaj yapılır. Öksürük sorununa bu uygulama çok iyi gelecektir.
  • Saç Dökülmesi: Biberiye yağını Hindistan cevizi yağı ile karıştırarak saçlarınıza uygulayın. Saç dökülmesini önleyecektir.

Biberiye Yağı Nasıl Kullanılır?

Biberiye yağının  faydaları yanında nasıl kullanılacağı da oldukça önem arz etmekte. Bir çok kişi biberiye yağı nasıl kullanılır? oldukça merak etmekte ve sormakta. Biberiye yağının en sık kullanım şeklinin masaj veya soluma yoluyla olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oldukça güçlü bir yağ olan biberiye yağının kesinlikle ağızdan alınmaması gerekmektedir. Aksi takdirde kişiyi zehirleyebilir. Yağın kullanımı ve hangi hastalıklara iyi geldiği hakkında sizlere yukarıda bilgi verdik.

Biberiye Yağının Cilde Faydaları

Biberiye yağının hastalıklara faydası olduğu gibi cilde de yararları vardır. Biberiye yağını sıkı bir cilt için kullanabilirsiniz. Ayrıca bu bitkiyle yapılan tüm maskeler ve kürler kan dolaşımını artırarak cildinizin sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra biberiye özü cilt sarkmasına karşı olan tüm kozmetik ürünlerde bulunmaktadır. Ayrıca biberiye yağı sayesinde egzama yüzünden meydana gelen kuruluğu, kızarıklığı ve kötü görünümü giderebilirsiniz.

Biberiye Yağı Fiyatı Ne Kadar?

Bu muhteşem yağı ister eczanelerden isterseniz de internetten satın alabilirsiniz. Bir çok hastalığa iyi gelen bu yağı sipariş etmek oldukça basittir. Biberiye yağı fiyatı, bazı firmalarda 6 TL + kargo ücreti bazılarında ise 7,5 TL + kargo ücreti şeklindedir.

Ayrıca Papatya Çayının Faydaları Ve Zararları başlıklı yazımıza da okumayı unutmayınız.

YAZAR BİLGİSİ
Sağlıkhane
Sağlıkhane; Sağlık hakkında herşeyi kolaylıkla bulabileceğiniz bir blog sitesidir.
FACEBOOK YORUMLAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.